Diana, Princess of Wales

Prinses Diana en Dodi Al Fayed

Diana, Princess of Wales & Dodi Al-Fayed een sprookje wat wreed tot zijn eind kwam

In de nacht van 30 op 31 augustus 1997 werd de wereld opgeschrikt door het tragische verkeers-ongeval waarbij Diana en Dodi Al-Fayed beiden om het leven kwamen. Hun auto crashte tegen een betonnen zuil in de Pont d’Alma tunnel in Parijs, terwijl zij achtervolgd werden door paparazzi fotografen. Vanaf het moment dat zij het Ritz Hotel hadden verlaten en op weg waren naar Dodi’s appartement op de Champs d’Elysses werden zij door de paparazzi achtervolgd. Dodi Al-Fayed (42) was op slag dood en Diana (36) overleed korte later in het ziekenhuis.
Tot op de dag van vandaag is er geen duidelijkheid omtrent de oorzaak van dit fatale verkeers-ongeval.
Diverse uitleggen worden aan deze gebeurtenis toegeschreven. De waarheid echter zal wel nooit aan het licht komen.

 • De Engelse politie houdt gestand dat het hier gaat om een tragisch ongeval, mede veroorzaakt door het feit dat hun chauffeur Henri Paul die op dat moment hun Mercedes bestuurde, teveel gedronken had.
 • De vader van Dodi Al-Fayed – de schatrijke Egyptische zakenman Mohamed Al-Fayed, eigenaar van o.a. het wereldberoemde warenhuis Harrods in Londen – houdt vol, dat het gaat om een moordaanslag in opdracht van geheime agenten van het Engelse koningshuis. Volgens zijn zeggen, stonden Diana en Dodi op het punt om zich te verloven en zou zij vier weken zwanger zijn van zijn zoon. Diana zou “Ja” gezegd hebben op het huwelijks-aanzoek van Dodi. De Britse regering zou volgens zijn zeggen alles ervoor over hebben om een huwelijk tussen deze twee geliefden te voorkomen.
 • Het verhaal van een ophanden zijnde verloving wordt De "Dit-moi Oui!" collectie van de Franse juwelier Alberto Repossiook bevestigd door de Franse juwelier Alberto Repossi.
  Dodi Al-Fayed heeft bij hem een verlovingsring gekocht ter waarde van 245.000 dollar in zijn boetiek in Monte Carlo. De ring was rijkelijk bezet met diamanten en smaragden. Het paar zou eerder in augustus deze ring aldaar uitgezocht hebben uit de “Dit-moi Oui!” collectie, oftewel de “Ja, ik wil” collectie. Deze ring moest op maat gemaakt worden voor Diana en Dodi zou de ring diezelfde middag van de 30e augustus vóór het paar naar de Ritz ging, hebben opgehaald in Repossi’s boetiek op de Place Vendôme in Parijs.
  De boetieks van de Franse juwelier Alberto Repossi

  Links de Repossi Boetiek in Monte Carlo, rechts de boetiek op de Place Vendôme in Parijs


  Meer artikelen…

  Brooklyn Beckham / Posh & Becks
  Hans Klok / Pamela Anderson
  Hilary Duff / Joel Madden
  P. Diddy / Jessie James & D’Lila Star
  Elvis Presley / Priscilla Anne Beaulieu
  Prins Willem-Alexander / Maxima
  Donald Trump / Melania Knauss
  Jennifer Lopez / Ben Affleck
  Diana, Princess of Wales / Dodi Al-Fayed
  Jackie Kennedy Onassis
  Marilyn Monroe / Joe DiMaggio
  David Beckham / Victoria Beckham
  Tsaar Alexander III / Maria Fyodorovna
  Richard Burton / Elizabeth Taylor
  Christina Aguilera / Britney Spears
  Nicole Kidman / Tom Cruise
  Tom Cruise / Katie Holmes
  Britney Spears / Kevin Federline
  Angelina Jolie / Brad Pitt
  Beyoncé / Jay-Z

 • wouterRDiana, Princess of Wales / Dodi Al-Fayed