Elvis Presley. The King of Rock & Roll

Elvis Aaron Presley

Elvis Presley, The King of Rock & Roll

Elvis Aaron Presley wordt geboren op 8 januari 1935 geboren in een arm arbeidersgezin in Tupelo, Mississippi. Zijn tweelingbroer Jesse Garon komt levenloos ter wereld.
The King of Rock & Roll” is tijdens zijn leven al een legende. Elvis Presley is één van de grootste zangers aller tijden. Een ruwe schatting leert ons dat hij meer dan een miljard verkochte platen op zijn naam heeft staan, waarvan ongeveer 100 gouden singles en 50 gouden albums. Zijn optredens in die tijd zijn zeer controversieel. Door zijn schokkende bewegingen en zijn swingende heupen krijgt hij al gauw de bijnaam: “Elvis the Pelvis“. De jeugd draagt hem op handen, de oudere generatie heeft er niet veel begrip voor.

Elvis had een zeer hechte band met zijn moeder; voor haar kocht hij een huis in Memphis en in juli 1955 gaf hij haar een 1955 pink Cadillac Fleetwood kado.
1955 Pink Cadillac Fleetwood

De 24 jarige Elvis ontmoet voor het eerst Priscilla Anne Beaulieu in november 1959. Priscilla was de dochter van een Amerikaanse luchtmachtofficier die gestationeerd was in West-Duitsland, in de periode dat Elvis ook in militaire dienst zat. Hij ontmoette haar toen ze pas 14 jaar oud was, maar Elvis bleef 8 jaar lang met haar uitgaan totdat ze met hem wilde trouwen in 1967.
Begin 1963 verhuist Priscilla naar Graceland, het huis met een enorm landgoed in Memphis Tennessee wat Elvis gekocht had in 1957. Op 24 mei wordt Priscilla 18 jaar; hier in Memphis studeert ze af van “high school”. Als ze geslaagd is, krijgt ze een rode Chevrolet Corvair van Elvis kado.
Chevrolet Corvair
Op 1 mei 1967 trouwen Elvis en Priscilla in het Huwelijk Elvis en Priscilla
Aladdin Hotel in Las Vegas. Een jaar later krijgen ze een dochter Lisa Marie, geboren 1 februari 1968.
In februari 1972 gaan ze uit elkaar en in oktober 1973 scheidden ze.
Elvis overleed op 16 augustus 1977 in Memphis ten gevolge van een hartstilstand, vermoedelijk veroorzaakt door een overdosis aan medicijnen.

Meer artikelen…

Brooklyn Beckham / Posh & Becks
Hans Klok / Pamela Anderson
Hilary Duff / Joel Madden
P. Diddy / Jessie James & D’Lila Star
Elvis Presley / Priscilla Anne Beaulieu
Prins Willem-Alexander / Maxima
Donald Trump / Melania Knauss
Jennifer Lopez / Ben Affleck
Diana, Princess of Wales / Dodi Al-Fayed
Jackie Kennedy Onassis
Marilyn Monroe / Joe DiMaggio
David Beckham / Victoria Beckham
Tsaar Alexander III / Maria Fyodorovna
Richard Burton / Elizabeth Taylor
Christina Aguilera / Britney Spears
Nicole Kidman / Tom Cruise
Tom Cruise / Katie Holmes
Britney Spears / Kevin Federline
Angelina Jolie / Brad Pitt
Beyoncé / Jay-Z

 

wouterRElvis Presley / Priscilla Anne Beaulieu