House-Warming Party

Het organiseren van een housewarming is een relatief modern verschijnsel, over gewaaid uit Amerika. In “vroeger” tijden konden familie, vrienden en bekenden een nieuw huis pas bezichtigen op een verjaardag of een reguliere visite. Tegenwoordig heb je hiervoor de zogenaamde House-Warming Party’s, die steeds meer ingeburgerd raken in ons land. Eigenlijk is zo’n speciaal feest nog niet zo’n gek idee. De elementen feest en nieuwe woning vormen een goede en vooral plezierige combinatie.
Wijn online kopen

Wat is een House-Warming Party?
House-Warming Party betekent letterlijk een feest om je huis te verwarmen. Het “verwarmen” gebeurt dan middels het enthousiasme en de aandacht die je nieuwe woning krijgt van je gasten. Een soort Open Huis dus maar dan met een feestelijk tintje waarbij je aan familie, vrienden en bekenden je nieuwe huis kunt showen.
House-Warming Party’s kunnen bescheiden zijn of groots uitgepakt. Intiem en informeel of juist heel publiekelijk. Dit laatste geldt bijna nooit voor ons “gewone” mensen. Maar als je beroemd bent, ontkom je hier vaak niet aan.
Bij een House-Warming Party horen lekkere hapjes, of een koud of warm buffet. En natuurlijk drank zoals heerlijke cocktails of champagne om te toasten op de nieuwe woning. Je kunt zelf alles klaarmaken of een cateringservice in de arm nemen, wat wel wat kost maar je ook een hoop werk vooraf bespaart.
Het tijdstip van een House-Warming Party is niet aan regels gebonden. Je kunt dit feest ’s middags of ’s avonds geven en tot diep in de nacht feesten als je dat wilt.

Housewarming Party

Housewarming Party: de nieuwe woning bewonderen onder het genot van een lekker hapje en drankje

  • Momenteel is er op TV de commercial van biergigant Heineken genaamd “Heineken Housewarming Party”. Werkelijk hilarisch om te zien (vind ik persoonlijk). Klik hier om het YouTube-filmpje te zien
  • Heineken E-Card Heineken E-Card

House-Warming Party van celebrities
In de media worden House-Warming Party’s van celebrities breed uitgemeten met vermelding van de vele bekenden die onder de gasten aanwezig waren. Als voorbeeld noem ik de House-Warming Party van Tom Cruise and Katie Holmes die begin juni 2008 plaats vond. Na een jaar renovatie van het door hun gekochte huis van bijna 35 miljoen dollar vonden ze een House-Warming Party wel op zijn plaats voor hun Beverly Hills mansion.
De lijst van genodigden was een zogeheten A-list. Gasten waren o.a. Oprah Winfrey, Jennifer Lopez, Brooke Shields, Victoria Beckham, Eva Longoria Parker en Kyra Sedgwick. Uiteraard was er voor dit feest een dresscode, waar de meeste gasten zich ook braaf aanhielden.

Waarom geef je een House-Warming Party?
Je bent blij met je nieuwe woning of het nu gaat om een reeds bestaande woning of een geheel nieuwe. Iedere huiseigenaar is trots op het behaalde eindresultaat. Het bouwen en/of verbouwen heeft een hoop tijd en energie gekost. Om over de kosten die gemaakt zijn maar niet te beginnen. Tegenwoordig organiseren meer en meer mensen een middag of avond om het nieuwe huis aan vrienden en familie te laten zien, een zogenaamde House-Warming Party. Een gezellig samenzijn en de nieuwe woning laten bewonderen ineen onder het genot van een lekker hapje en drankje en eventueel muziek.

Het betrekken van een huis betekent doorgaans een nieuwe fase in iemands leven. De investering van een nieuw huis is groot. Niet alleen op financieel gebied. Je hebt ook een hoop tijd geïnvesteerd in het opknappen en inrichten van je nieuwe paleis. Als alles af is wil je het eindresultaat maar al te graag tonen aan familie en vrienden.

De voordelen van een House-Warming Party
Een gezellige middag of avond met je vrienden en familie. Maar nodig niet alleen je oude vrienden uit, je kunt op je House-Warming Party ook je nieuwe buren beter leren kennen.
Iedereen tegelijk ziet tijdens het feest je nieuwe huis en daardoor ontvang je niet een half jaar lang, iedere zaterdagvond, visite.
Veelal worden je tijdens de housewarming geschenken overhandigd, die je goed kunt gebruiken.

Tips:

  • Minder leuk om te vragen, maar enorm praktisch zijn kadobonnen. Je smaak is iets heel persoonlijks, houdt dit ook zo.
  • Heb je bij je nieuwe stulpje een grote tot redelijk grote tuin houdt dan je House-Warming Party in de tuin en organiseer een aantal “excursies” door het huis voor kleine groepjes tegelijk.
  • Doe bij de uitnodiging een routebeschrijving. Je gasten weten namelijk nog niet precies waar je woont. Vermeld ook mogelijke parkeerplaatsen.
  • Bedank uitbundig de personen die je geholpen hebben met het verbouwen en de verhuizing publiekelijk.

Het kopen van een kado voor een housewarming is niet moeilijk. Koop of iets nuttigs, of iets volledig nutteloos.
Koop vooral geen kado als een vaas of kandelaar vanuit je eigen smaak. Deze kado’s zijn geen lang en gelukkig leven beschoren.
Als je een nuttig kado wilt kopen, stem dit dan goed af met diegene waar je het voor koopt. Vraag bijvoorbeeld precies wat voor soort champagneglazen ze willen, wat voor merk broodrooster etc. De verrassing is er hierdoor af, maar de voldoening is uiteindelijk groter.
Steek bij een duurder kado-idee de koppen bij elkaar. Hierdoor koop je met meerdere mensen een groot en nuttig kado. Ook bij kadobonnen is dit raadzaam. Zo kan je een groter bedrag bij elkaar vergaren.

 

wouterRHouse-Warming Party