Nieuwe buren: mag ik me even voorstellen?

Een klein welkomstkodootje voor je nieuwe buren
Als mensen nieuwe buren krijgen, is het heel gebruikelijk dat men zich aan elkaar voorstelt. Jammer genoeg leven we in een tijd dat velen langs elkaar heen leven en niet meer de tijd nemen voor dergelijke min of meer fatsoenlijke handelingen. Jammer, want een goede buur is beter dan een verre vriend.
Wil je wel je nieuwe buren verwelkomen door even langs te gaan, dan is het leuk om een kleinigheidje mee te nemen. Bega niet de fout om iets mee te nemen wat bestemd is voor het interieur; immers je kent deze mensen nog helemaal niet, laat staan hun smaak.
Veel leuker is het om iets te geven wat informatie verschaft over de omgeving. Zeker als je nieuwe buren van buitenaf komen, is een boekje – met bijvoorbeeld informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving – een leuk kado, waardoor ze wellicht meteen ook ingeburgerd raken. Als je denkt dat je nieuwe buren types zijn die wel van een stukje fietsen houden, kun je ook een fietsmap geven met leuke routes in de omgeving. Of neem iets lekkers mee, een uitgesproken specialiteit van de streek. Dit kan van alles zijn, variërend van een hartige worst, een streekgebonden koek tot een heerlijk drankje.

wouterRNieuwe buren