Wat geef je als iemand z’n verjaardag viert?

De verjaarsdagtaart met kaarsjes
Voor een gewone verjaardag van een man, vrouw of kind zul je je moeten afvragen wat voor iemand dit is. Wat zijn haar of zijn hobby’s, welke kleuren zijn favoriet, enz. Niets is leuker dan het geven van een kado wat een schot in de roos is.

Ken je de persoon niet heel erg goed, schroom dan niet om informatie in te winnen bij zijn of haar dierbaren, die dit wel zouden moeten weten. Doe je best om iets echt passends te vinden, dat is toch veel leuker dan: “Ik wist niet wat ik voor je moest kopen, daarom heb ik dit maar meegenomen.” Als je deze zin al helemaal niet nodig hebt, maar al van tevoren weet, dat het kado geslaagd is, dan zit je pas echt goed.

Laat ook de tijdsfactor geen roet in het eten strooien. Iedereen heeft het druk, niet jij alleen. Eigenlijk is het dus geen excuus meer om te zeggen dat je geen tijd gehad hebt om iets te kopen voor iemands verjaardag. Maak er maar tijd voor. Dat wordt heus gewaardeerd. Bovendien weet je van een heleboel mensen toch precies wanneer ze jarig zijn en of je op hun verjaardag komt of niet. Dus “Ik had geen tijd” ……… Nee, dat werkt echt niet meer. En wat ook een voordeel is, wanneer je op tijd begint met te bedenken wat je zou kunnen geven, is het feit dat je genoeg tijd hebt om anderen die ook een kado gaan kopen op de hoogte te stellen van je goede idee, zodat zij mee kunnen betalen indien het om een wat duurder kado gaat. Wacht je hiermee tot op het laatste moment, dan is de kans natuurlijk groot dat zij niet mee willen doen, omdat ze zelf al iets gekocht hebben.
Meer artikelen…

wouterRVerjaardag, wat kun je iemand geven?