Op bezoek bij een zieke wordt meestal zeer gewaardeerd.
Neem een kaartje mee als je op bezoek gaat bij een zieke

Ziek zijn is voor niemand leuk. Op bezoek gaan bij een zieke is ook niet altijd even gemakkelijk. Als degene ernstig ziek is, zie je er vaak tegen op. Toch wordt een bezoekje veelal zeer op prijs gesteld. Alleen het idee dat je hem of haar niet vergeten bent en dat je tijd er voor vrijmaakt om op bezoek te gaan is waardevol.
Meestal wil je als je een zieke bezoekt ook iets meenemen. Maar wat is dan een geschikt kado? Standaard zijn zo’n beetje toiletartikelen, een mooie bos bloemen, vruchtenmand ……, maar wat zou je nog meer mee kunnen nemen.

    • Als je weet dat iemand dol is op lezen, is een boek(en) altijd geslaagd. Ook bij kleine kinderen is een lees/kijk boek een goed idee. Je kan tijdens je bezoekje natuurlijk een stukje voorlezen en de mooie plaatjes samen bekijken. Welk kind vindt dit nou niet leuk?
    • Of een MP3-speler waar je mooie muziek op hebt gezet, of voor kinderen een sprookje of kinderliedjes. Tegenwoordig kun je voor betrekkelijk weinig geld al een MP3-speler halen.
    • Of neem een leuk spel mee. Als de zieke niet al te ziek is, is het gezamenlijk spelen van een spelletje een welkome afleiding.
    • Of een jigsaw-puzzel. Eentje van niet al teveel stukjes kan een leuke tijdverdrijving zijn. Bij een verblijf in het ziekenhuis is het handig om ook een dienblad mee te nemen, waarop de puzzel uitgelegd kan worden.

TIP
Neem voor een ziek kind deze beer mee met zijn eigen naam erop. Wordt hij of zij vast heel blij van.

Beer voor een ziek kind
Als je voor een kind een mooi (voorlees)boek mee neemt, doe er dan zo’n grappige bladwijzer bij. Deze bladwijzers hebben figuurtjes van kleurrijk gelakt hout.

Bladwijzer van gelakt houten kralen

wouterROp bezoek bij een zieke